Tuesday, February 12, 2008

城城舞龍 開工大吉

Sources: MingPao - MPW / TaKungPao / Metro / WenWeiPo - cover / TheSun / Oriental / SingTao / @ActioNews / Headline / SingPao / SINA / QQ / TOM / HK-Image [English Translation @ batgwa]

Caption: 城 城 拿 龍 珠 帶 領 巨 龍 繞 場 一 周 , 氣 氛 熱 鬧 。
[AppleDaily] 城 城 自 爆 約 黛 林

郭 富 城 昨 日 在 時 代 廣 場 擔 任 「 金 龍 醒 獅 賀 新 歲 」 主 禮 嘉 賓 , 席 間 時 代 廣 場 總 經 理 凌 緣 庭 贈 送 皇 者 玉 璽 給 城 城 , 預 祝 他 演 唱 會 成 功 。

邀 睇 演 唱 會 城 城 透 露 與 家 人 歡 度 了 五 天 農 曆 年 假 , 還 在 雀 局 中 贏 得 新 年 財 。 完 成 個 唱 後 , 城 城 會 拍 四 部 電 影 。 當 問 到 有 否 向 緋 聞 女 友 熊 黛 林 ( Lynn ) 拜 年 ? 城 城 口 快 快 說 : 「 有 。 」 當 被 追 問 詳 情 時 , 城 城 解 釋 聽 錯 有 否 跟 彭 順 拜 年 , 他 說 : 「 Lynn 冇 喎 。 」 為 何 稱 呼 得 這 麼 親 切 ? 他 甜 絲 絲 說 : 「 點 會 咁 生 外 , 我 係 朋 友 , 我 都 唔 知 佢 幾 時 返 , 聽 講 佢 返 南 京 冇 咁 早 返 。 」 記 者 笑 指 Lynn 正 等 他 邀 請 , 他 說 : 「 我 唔 排 除 Lynn 睇 , 佢 好 紅 , 人 如 其 名 咁 紅 。 」 下 月 1 日 於 大 球 場 舉 行 的 賑 災 音 樂 會 , 城 城 謂 時 間 許 可 必 定 參 與 。 至 於 近 日 的 淫 照 事 件 , 城 城 則 謂 「 不 願 置 評 」 。
採 訪 : 馬 建 華
攝 影 : 陳 俊 強

看 見 可 愛 的 外 籍 小 朋 友 , 城 城 忍 不 住 摸 她 面 珠 。

No comments: