Thursday, August 28, 2008

城城帶旋轉舞台 襲台北小巨蛋

Sources: TungStar - 2 - 3 - 4 / MingPao - Weekly / TaKungPao / WenWeiPo - c1 / TheSun / SingTao / Oriental / SingPao / Headline / 1-Apple / Tom / Mop / Sina video / TVB Scoop: #1
[AppleDaily] 城 城 旋 轉 舞 台 列 健 力 士

郭 富 城 昨 日 在 灣 仔 舉 行 記 者 會 , 公 佈 他 的 「 舞 林 正 傳 演 唱 會 」 中 的 450 度 旋 轉 舞 台 成 功 列 入 健 力 士 世 界 紀 錄 , 成 為 全 球 演 唱 會 中 最 大 旋 轉 舞 台 。 城 城 得 到 證 書 後 , 隨 即 將 證 書 擁 入 懷 , 他 說 : 「 起 初 知 道 都 唔 敢 太 開 心 , 家 感 覺 到 張 證 書 好 重 , 好 開 心 。 」

欠 稅 已 解 決 對 於 是 否 感 到 在 演 藝 事 業 中 無 憾 ? 城 城 說 : 「 都 可 以 話 無 憾 , 因 為 呢 個 證 書 感 覺 比 我 以 往 獎 唔 同 。 」 但 沒 有 另 一 半 與 他 分 享 不 覺 遺 憾 嗎 ? 他 說 : 「 有 好 多 人 同 我 分 享 , 唔 覺 遺 憾 喎 。 」
此 外 , 對 於 他 的 慈 善 基 金 被 追 討 欠 稅 , 城 城 說 : 「 可 能 係 地 址 上 出 問 題 , 我 會 計 已 經 即 時 處 理 , 如 果 稅 局 有 罰 錢 , 查 證 後 有 罰 多 記 得 還 番 錢 畀 我 , 因 為 我 係 做 善 事 。 」
採 訪 : 胡 比
攝 影 : 仇 志 德

城 城 的 演 唱 會 舞 台 打 入 健 力 士 世 界 紀 錄 大 全 , 認 真 巴 閉 。

No comments: