Friday, September 5, 2008

郭富城佛山演唱會破健力士紀錄

Sina /【19:50】2008年09月05日 【on.cc 專訊】 郭富城於本月20號在佛山舉行內地巡迴演唱會,亦是首個在佛山世紀蓮體育場舉行個唱的香港歌手,在記者會上大會送上金瓷馬藝術品予城城,祝賀他的450度 旋轉舞台剛得健力士世界紀錄榮譽,為華人爭光,並祝他巡迴演出馬到功成。佛山個演唱將有加強版的旋轉舞台,城城表示:「旋轉效果同香港完全唔同,大家要拭 目以待。」而觀眾玩得最投入的水花舞林也不會缺少,城城笑說:「歌迷要自備防水衣服啊!」

郭富城獲贈金瓷馬,以預祝佛山演唱會馬到功成。

郭富城的內地巡迴演唱會將在佛山展開。


[Sudden Weekly #684] 媽咪姐手帳 : 郭富城現腩

香 港 舞 王 郭 富 城 又 開 騷 , 不 過 唔 香 港 , 而 係 澳 門 。
城 城 個 「 舞 林 正 傳 澳 門 演 唱 會 2008 」 31 號 晚 開 鑼 , 當 然 大 把 自 己 友 過 江 捧 場 , 城 城 可 能 興 奮 得 滯 , 竟 然 學 「 體 操 王 子 」 李 小 鵬 , 個 八 呎 高 鋼 架 個 「 托 馬 斯 盤 旋 」 , 可 惜 失 手 , 幾 乎 個 架 度 跌 落 地 。 真 係 嚇 到 標 汗 。


不 過 , 城 城 似 乎 冇 影 響 心 情 , 仲 好 風 騷 咁 繼 續 勁 歌 熱 舞 , 一 時 拗 腰 、 一 時 自 摸 。 搞 到 全 場 嘩 鬼 叫 。 不 過 睇 真 , 原 來 城 城 唔 止 胸 肌 發 達 , 仲 肚 腩 凸 凸
對 依 家 身 形 有 走 樣 城 城 講 , 應 該 唔 關 「 中 年 發 福 」 事 ? 可 能 係 早 排 比 較 得 閒 , 同 老 友 沈 嘉 偉 食 得 消 夜 多


2 月

城 城 「 托 馬 斯 盤 旋 」 跳 唔 掂 , 仲 爭 變 「 墮 落 花 」 , 唔 通 真 係 肥 累 事 ?

狂 歌 勁 舞 之 下 城 城 , 竟 然 露 出 一 條 「 腩 肉 」 , 即 時 令 人 眼 前 一 亮 , 因 為 本 來 身 材 fit 爆 Aaron , 不 知 不 覺 間 變 「 米 芝 蓮 」 。

9 月 ︰ 今 年 2 月 , 香 港 演 唱 會 時 , 城 城 腹 平 如 鏡 , 身 材 fit 到 漏 ; 事 隔 幾 個 月 , 雖 然 戰 衣 依 舊 , 人 卻 有 變 , 變 乜 ? 多 個 「 腩 」

No comments: