Thursday, September 4, 2008

城城爆衫 胸降澳門

Sources: MingPao - Weekly / TaKungPao / WenWeiPo / MetroDaily / TheSun / Oriental / XinHuaNet / Sina / @ActioNews / SingTao / Headline / Tom
[AppleDaily] 澳 門 直 擊
城 城 獨 腳 勾 鋼 柱   蝦 碌 舞 出 色

郭 富 城 前 晚 在 澳 門 舉 行 首 場 巡 迴 演 唱 會 , 他 表 現 落 力 , 觀 眾 看 得 極 之 投 入 , 不 過 卻 有 不 少 蝦 碌 場 面 出 現 , 他 彈 鋼 琴 時 出 錯 , 被 觀 眾 要 求 重 彈 。 城 城 在 鋼 架 上 做 出 高 難 度 動 作 時 , 又 因 跣 腳 而 險 些 跌 下 來 , 幸 好 他 及 時 用 手 緊 握 及 以 單 腳 勾 實 鋼 柱 , 化 險 為 夷 。

郭 富 城 前 晚 在 澳 門 威 尼 斯 人 度 假 村 酒 店 的 金 光 綜 藝 館 舉 行 《 郭 富 城 舞 林 正 傳 澳 門 演 唱 會 2008 》 , 全 場 爆 滿 , 向 華 強 夫 婦 、 張 可 頤 及 彭 順 等 前 往 捧 場 。

自 爆 彈 琴 出 錯 今 次 是 城 城 演 唱 會 巡 迴 首 站 , 演 出 內 容 和 香 港 演 出 時 大 致 相 近 , 不 過 城 城 在 演 出 時 卻 有 不 少 蝦 碌 場 面 , 其 中 他 在 鋼 架 上 表 演 高 難 度 動 作 時 , 就 因 跣 腳 而 險 跌 下 來 , 幸 好 他 及 時 以 手 緊 握 及 單 腳 勾 實 鋼 柱 , 才 有 驚 無 險 , 但 狀 甚 狼 狽 , 當 企 穩 後 城 城 自 己 也 忍 不 住 笑 。
城 城 穿 上 紅 色 碎 石 衫 表 演 時 , 腰 間 不 慎 露 出 小 量 「 豬 腩 肉 」 , 他 也 坦 言 自 己 肥 了 少 許 。 在 彈 鋼 琴 自 彈 自 唱 部 份 時 也 不 小 心 出 錯 , 城 城 即 「 唉 」 了 一 聲 並 笑 說 : 「 你 都 聽 得 出 我 唔 識 彈 琴 。 」 觀 眾 即 要 求 他 即 場 重 彈 一 次 。

「 好 彩 孔 武 有 力 」 事 後 城 城 接 受 訪 問 , 被 問 到 在 鋼 架 上 表 演 時 跣 腳 , 他 說 : 「 個 架 好 危 險 , 好 彩 之 前 16 場 都 冇 事 , 不 過 都 試 過 一 次 對 鞋 有 問 題 , 企 唔 穩 都 好 危 險 , 好 彩 我 孔 武 有 力 。 」 城 城 又 表 示 沒 有 受 傷 , 反 而 穿 上 紅 色 碎 石 衫 時 則 被 刮 損 手 , 加 上 該 件 碎 石 衫 重 量 十 足 , 連 跳 20 多 分 鐘 勁 舞 都 頗 吃 力 。
提 到 身 形 比 前 胖 了 , 城 城 解 釋 : 「 之 前 拍 《 風 雲 II 》 時 要 大 隻 , 拍 完 就 減 肥 , 一 個 月 內 我 已 減 5 磅 , 可 以 再 瘦 , 但 同 事 就 話 OK , 真 係 冇 兩 全 其 美 。 」
採 訪 : 胡 比
攝 影 : 黃 偉 雄

(右 圖) 城 城 穿 上 張 叔 平 為 他 度 身 訂 做 的 紅 色 碎 石 衫 , 一 向 身 形 弗 到 漏 的 他 , 前 晚 不 慎 露 出 「 豬 腩 肉 」 。

: 郭 富 城 在 鋼 架 上 表 演 高 難 度 動 作 時 , 不 慎 跣 腳 , 更 險 些 跌 下 來 , 幸 好 及 時 以 腳 勾 實 鋼 柱 才 有 驚 無 險 。

: 郭 富 城 前 晚 在 澳 門 威 尼 斯 人 度 假 村 酒 店 的 金 光 綜 藝 館 舉 行 《 郭 富 城 舞 林 正 傳 澳 門 演 唱 會 2008 》 , 全 場 爆 滿 , 向 華 強 夫 婦 、 張 可 頤 及 彭 順 等 前 往 捧 場 。

: 城 城 演 唱 會 上 當 然 少 不 了 拿 手 好 戲 的 勁 歌 熱 舞 , 加 上 有 性 感 女 舞 蹈 員 陪 伴 , 睇 頭 十 足 。

[Sudden #683] 媽咪姐手帳 : 食尾糊 楊紫瓊雙峰保至尊

一 連 17 日 京 奧 話 咁 快 就 玩 完 , 好 睇 係 好 睇 , 熱 鬧 亦 夠 熱 鬧 。 不 過 , 媽 咪 姐 總 係 覺 得 , 呢 排 北 京 名 人 藝 人 雖 然 多 到 跌 個 招 牌 落 都 「 責 」 親 幾 個 , 但 個 個 都 casual wear 出 現 , 欠 缺 衣 香 鬢 影 場 面 。
好 在 , 時 尚 雜 誌 《 BAZZAR 》 上 周 五 ( 22 日 ) 北 京 搞 個 第 6 屆 「 明 星 慈 善 夜 」 , 中 港 明 星 雲 集 , 女 明 星 10 個 有 9 個 低 胸 裝 上 陣 , 睇 到 人 眼 花 撩 亂 。 當 中 , 最 搶 鏡 個 , 仲 係 老 將 楊 紫 瓊 。 唔 同 奧 運 比 賽 , 去 ball 搶 鋒 頭 , 始 終 係 老 薑 辣 。


楊 紫 瓊 主 演 《 盜 墓 迷 城 3 》 波 折 重 重 後 , 終 於 可 以 大 陸 上 畫 , 大 陸 同 胞 有 機 會 聽 到 楊 紫 瓊 生 硬 過 磚 頭 「 刨 冬 瓜 」
戲 中 , 楊 紫 瓊 由 頭 到 腳 包 到 , 美 好 身 段 被 埋 沒 , 今 次 實 行 趁 機 騷 「 哥 利 」 , 等 班 大 陸 fans 知 道 , 阿 姐 有 料 到

郭 富 城 文 化 型 人
跟 向 華 強 夫 婦 一 齊 到 場 城 城 , 一 到 會 場 , 第 一 時 間 戴 番 副 眼 鏡 。 大 家 咪 誤 會 , 佢 唔 係 戴 黑 超 顯 示 星 味 , 而 係 戴 番 副 粗 黑 框 平 視 鏡 , 扮 文 化 人 。 咁 又 係 , 講 潮 講 型 , 城 城 有 乜 未 試 過 , 今 次 文 化 人 feel 反 璞 歸 真 , 更 加 令 人 眼 前 一 亮 。
: 城 城 上 個 月 至 小 小 超 安 排 下 特 登 飛 過 馬 來 西 亞 同 唔 多 熟 楊 紫 瓊 賀 壽 之 後 , 兩 人 當 堂 friend 晒 , 當 晚 捉 手 問 好 之 後 , 仲 唔 捨 得 放 手 ( 右 圖 ) 。

余文樂變郭富城新玩伴 做司機接送結伴覓
Source: Sina

No comments: