Thursday, December 18, 2008

城城出席<瑪利嘉兒>晚宴

Sources: HK-Image / Tungstar / MingPao - Weekly / TaKungPao / WenWeiPo / MetroDaily / SingPao / Oriental /
[AppleDaily] 城 城 睇 《 葉 問 》 支 持 熊 黛 林

郭 富 城 和 楊 采 妮 這 對 電 影 《 父 子 》 拍 檔 前 晚 往 金 鐘 出 席 時 裝 雜 誌 舉 辦 的 頒 獎 禮 , 問 他 們 聖 誕 佳 節 如 何 度 過 , 會 否 與 另 一 半 二 人 世 界 ? 城 城 說 : 「 不 嬲 工 作 都 係 第 一 位 , 會 同 屋 企 人 食 飯 , 有 乜 節 目 都 係 同 屋 企 人 食 飯 。 」

會 畀 意 見 問 城 城 有 指 《 葉 問 》 導 演 葉 偉 信 有 意 找 他 在 續 集 飾 演 李 小 龍 , 他 說 : 「 暫 時 未 知 , 有 人 欣 賞 係 好 事 , 不 過 出 年 檔 期 好 密 , 手 頭 有 幾 個 劇 本 要 拍 , 李 小 龍 係 大 家 偶 像 , 如 果 要 做 , 要 做 足 準 備 工 夫 。 」 問 城 城 若 然 接 拍 《 葉 問 2 》 , 會 否 考 慮 到 要 與 緋 聞 女 友 熊 黛 林 合 作 ? 他 說 : 「 冇 諗 咁 多 , 工 作 還 工 作 , 唔 使 諗 得 咁 複 雜 。 」 他 又 謂 會 與 友 人 睇 《 葉 問 》 , 他 透 露 熊 黛 林 未 有 送 飛 : 「 會 睇 佢 演 出 , 朋 友 當 然 要 鼓 勵 , 會 用 自 己 經 驗 畀 意 見 , 好 定 唔 好 都 會 話 畀 佢 聽 , 如 果 唔 講 即 係 唔 幫 佢 , 自 己 都 歡 迎 身 邊 意 見 , 見 到 唔 好 唔 講 , 等 於 害 你 。 」
採 訪 : 羅 慧 敏
攝 影 : 陳 志 嵐

城 城 揚 言 一 定 會 睇 緋 聞 女 友 熊 黛 林 擔 任 女 主 角 的 《 葉 問 》 。

郭富城講明捧熊黛林場
【15:56】2008年12月18日

on.cc 專訊】 郭富城剛於台灣完成演唱會,一圓他等足十四年台灣開騷的心願。他透露聖誕節要為2009年演唱會綵排,也許會有一天的假期,屆時會跟母親及家人吃飯,但他 從不會帶朋友回家吃飯!他更表示一定會看《葉問》,他說:「我都會講意見畀熊黛林知,好壞都會講,因為咁先令佢進步。」對於有傳葉偉信有意找他演李小龍一 角,他自言不知道,加上一切仍未落實,不過他先多謝對方的欣賞。

郭富城不知道葉偉信有意找他演李小龍角色。

經理人小美陪城城出席頒獎禮。

No comments: