Sunday, December 21, 2008

郭富城愛與後生樂溝通

Sources: Sina / MingPao - Weekly / TaKungPao / WenWeiPo / Oriental / TheSun / SingTao / Headline / SingPao /
[AppleDaily] 回 顧 08 嘉 玲 慶 幸 做 梁 太
城 城 承 諾 買 禮 物 贈 熊 黛 林

【 廣 州 直 擊 】 08 年 大 事 連 連 , 劉 嘉 玲 前 晚 在 廣 州 出 席 活 動 , 揚 言 過 去 一 年 是 悲 歡 離 合 交 集 的 一 年 , 最 開 心 是 和 梁 朝 偉 結 婚 , 展 開 更 安 穩 、 成 熟 的 生 活 ; 也 心 痛 四 川 大 地 震 、 金 融 海 嘯 。 剛 好 踏 入 樂 壇 18 年 的 郭 富 城 , 則 忙 於 拍 其 代 表 作 , 但 仍 會 抽 空 選 購 聖 誕 禮 物 給 熊 黛 林 。

劉 嘉 玲 、 郭 富 城 、 剛 卸 任 的 07 年 世 姐 冠 軍 張 梓 琳 、 奧 運 冠 軍 陳 一 冰 和 張 怡 寧 等 , 前 晚 在 廣 州 出 席 麗 柏 廣 場 5 周 年 晚 會 。 大 會 安 排 眾 星 坐 林 寶 堅 尼 入 場 , 愛 車 的 郭 富 城 更 親 自 做 司 機 , 接 載 劉 嘉 玲 到 場 。 穿 Givenchy 短 裙 的 劉 嘉 玲 , 下 車 時 險 些 走 光 , 不 過 不 斷 有 市 民 高 呼 她 梁 太 , 令 她 甚 甜 笑 。

生 BB 上 天 安 排 劉 嘉 玲 自 爆 首 次 坐 林 寶 堅 尼 , 可 惜 車 程 太 短 , 更 叫 城 城 載 她 兜 風 , 問 她 是 否 愛 林 寶 堅 尼 , 她 即 笑 說 : 「 係 呀 , 好 鬼 堅 , 不 過 我 唔 鍾 意 太 快 車 。 」 時 近 年 尾 , 劉 嘉 玲 揚 言 08 年 發 生 許 多 事 , 她 說 : 「 最 開 心 當 然 係 自 己 結 婚 , 同 埋 好 多 人 結 婚 , 搵 到 另 一 半 。 唔 開 心 係 天 災 , 地 震 同 金 融 海 嘯 , 悲 歡 離 合 交 集 一 起 。 」 她 謂 婚 後 感 覺 很 好 , 她 說 : 「 覺 得 自 己 成 熟 、 長 大 、 安 穩 , 生 BB 就 睇 上 天 安 排 。 」
城 城 透 露 今 年 是 加 入 樂 壇 第 18 年 , 完 成 心 願 在 世 界 各 地 做 了 多 場 個 唱 , 又 打 入 健 力 士 , 他 更 視 正 在 開 拍 的 電 影 《 殺 人 犯 》 為 代 表 作 。 講 開 車 經 , 城 城 即 時 停 不 到 口 , 有 指 余 文 樂 黐 城 城 、 沈 嘉 偉 等 玩 車 , 其 實 未 夠 班 , 城 城 說 : 「 因 為 沈 生 鍾 意 玩 車 , 好 多 係 佢 影 響 到 , 樂 仔 係 年 輕 人 , 同 佢 食 飯 都 幾 得 意 呀 , 我 大 佢 一 個 對 , 朋 友 冇 分 … … 工 作 唔 工 作 , 我 唔 覺 得 有 唔 夠 班 呢 樣 。 」

城 城 玩 車 作 獎 勵 堅 持 玩 車 的 城 城 , 稱 不 會 再 受 沈 嘉 偉 影 響 , 他 說 : 「 我 要 創 出 新 血 路 , 有 車 我 唔 再 玩 , 儲 車 如 儲 錢 , 自 己 唔 係 要 住 超 級 豪 宅 , 家 已 經 足 夠 , 車 係 獎 勵 。 」 問 聖 誕 送 甚 麼 禮 物 給 熊 黛 林 ? 他 說 : 「 諗 一 諗 先 , 未 知 送 乜 , 買 聖 誕 禮 物 畀 朋 友 好 正 常 , 熊 小 姐 都 係 我 朋 友 。 」
採 訪 、 攝 影 : Ingrid Chan

聖 誕 將 至 , 城 城 謂 會 送 禮 給 朋 友 , 包 括 熊 黛 林 ( 小 圖 ) 。

今 年 榮 升 梁 太 的 劉 嘉 玲 , 回 顧 過 去 一 年 悲 喜 交 織 。

【16:21】2008年12月21日【on.cc專訊】 視名車如命的郭富城表示,不會借愛車給朋友使用,但借給劉嘉玲則例外,因為相信愛車就算被刮花,梁朝偉一定會買一部新車給他交換。另外,對於余文樂為高攀他而買靚車埋堆,城城否認其事,並表示好想與年輕人溝通。

嘉玲坐着由城城駕駛的林保堅尼跑車出場,落車時不慎洩春光。

城城與劉嘉玲在廣州出席活動大談名車。

No comments: