Thursday, January 29, 2009

郭富城樂意同熊黛林一齊玩

Sources: Tungstar - 2 - 3 / MingPao - Weekly / TaKungPao / MetroDaily / WenWeiPo / Oriental / TheSun / Headline / SingTao / SingPao / [AppleDaily] 城 城 攬 完 黛 林 攬 財 神

郭 富 城 昨 日 一 臉 春 風 到 尖 沙 嘴 出 席 賀 年 活 動 , 大 派 利 是 之 餘 , 又 攬 財 神 爺 不 放 。 提 到 緋 聞 女 友 熊 黛 林 ( Lynn ) 時 , 他 貫 徹 不 認 作 風 , 笑 指 她 只 是 好 友 , 又 不 肯 回 應 被 拍 到 Lynn 陪 篤 波 兼 攬 她 腰 肢 的 照 片 , 只 謂 現 時 以 工 作 為 重 , 未 有 結 婚 計 劃 。

郭 富 城 昨 日 到 尖 沙 嘴 海 港 城 出 席 「 福 星 高 照 醒 獅 賀 歲 」 , 擔 任 醒 獅 點 睛 嘉 賓 , 又 打 鼓 娛 賓 。 當 他 見 到 財 神 時 , 興 奮 得 攬 財 神 不 放 , 司 儀 李 浩 林 指 去 年 有 人 跟 這 名 財 神 握 完 手 後 , 即 中 了 2,000 多 萬 元 六 合 彩 , 不 過 城 城 卻 被 財 神 取 笑 : 「 你 使 乜 中 呀 。 」 他 即 急 急 說 : 「 都 要 中 。 」

派 百 元 利 是 遭 迫 婚 及 後 城 城 大 派 百 元 利 是 , 大 受 現 場 人 士 歡 迎 。 問 城 城 何 時 真 正 派 利 是 , 他 說 : 「 真 正 利 是 未 有 計 劃 , 因 為 呢 幾 年 工 作 好 忙 , 之 後 要 去 柏 林 影 展 宣 傳 新 片 《 白 銀 帝 國 》 , 3 月 後 會 開 戲 , 之 後 又 忙 巡 迴 個 唱 , 仲 有 我 個 音 樂 劇 心 願 仲 未 達 成 。 」
婚 期 未 定 , 即 要 城 城 背 後 的 女 人 繼 續 等 候 , 城 城 貫 徹 其 作 風 說 : 「 冇 話 等 唔 等 , 自 己 工 作 上 係 黃 金 時 間 , 我 享 受 舞 台 上 感 覺 , 等 我 完 成 舞 台 劇 後 先 話 畀 大 家 知 , 但 起 碼 要 三 、 四 年 。 」
雖 然 城 城 多 次 被 拍 得 和 緋 聞 女 友 熊 黛 林 密 會 的 照 片 , 但 城 城 一 直 不 肯 給 女 友 一 個 名 份 , 即 使 早 前 Lynn 被 指 陪 城 城 篤 波 , 更 有 攬 腰 舉 動 , 城 城 依 然 不 認 Lynn 是 女 友 , 但 其 昨 日 春 風 滿 臉 兼 甜 笑 的 樣 子 卻 出 賣 了 他 。

「 Lynn 一 個 人 好 悶 」 問 到 下 月 情 人 節 怎 樣 慶 祝 時 , 城 城 雖 沒 透 露 與 誰 共 度 , 卻 甜 笑 說 : 「 情 人 節 冇 諗 過 , 都 係 篤 波 打 邊 爐 , 其 實 Lynn 係 朋 友 , 佢 一 個 人 香 港 好 悶 , 所 以 佢 想 睇 打 波 , 如 果 成 班 朋 友 就 冇 所 謂 。 」 至 於 被 拍 下 攬 腰 照 , 城 城 尷 尬 笑 謂 不 回 應 。
對 於 有 傳 城 城 在 《 葉 問 》 續 集 中 飾 演 李 小 龍 , 他 強 調 現 時 未 有 人 接 觸 他 。 會 否 介 意 與 Lynn 合 作 及 由 她 扮 演 其 師 母 ? 他 說 : 「 合 作 冇 所 謂 , 都 係 工 作 , 唔 會 尷 尬 。 」 至 於 音 樂 劇 的 女 主 角 會 否 提 議 Lynn ? 城 城 謂 女 主 角 要 演 得 兼 跳 得 , 暫 時 未 有 人 選 , 一 切 交 由 公 司 決 定 。
採 訪 : 駱 華 齡   攝 影 : 陳 俊 強

郭 富 城 一 見 財 神 爺 攬 住 不 放 手 , 不 願 多 提 被 拍 到 攬 緋 聞 情 人 熊 黛 林 ( 小 圖 ) 照 片 的 事 。

郭 富 城 大 派 利 是 時 , 被 在 場 市 民 團 團 包 圍 。

郭富城樂意同熊黛林一齊玩
【14:59】2009年01月29日

on.cc 專訊】 郭富城(城城)出席尖沙咀商場的點龍及醒獅儀式,吸引大批市民圍觀,城城更主動落台派利是及朱古力金幣,對於早前被雜誌拍到城城跟緋聞女友熊黛林 (Lynn)攬腰篤波,城城說:「Lynn係我朋友,佢香港得自己一個人,如果佢悶我唔介意同佢一齊玩。」當追問到Lynn跟另一位高大猛男行街街時,城 城則甜笑未有作出回應。
郭富城事業愛情得意,派利是都派得特別開心。

郭富城狂攬住財神,望沾一些旺氣令牛年更旺。

No comments: