Monday, February 16, 2009

郭富城未想結婚:仲係工作衝刺期

Sources: MingPao - Weekly / Oriental / TheSun / TaKungPao / WenWeiPo / MetroDaily / SingTao / AppleDaily /
郭富城未想結婚:仲係工作衝刺期
【21:48】2009年02月16日 【on.cc 專訊】 黃國榮(Sunny)與洪華晚上在君悅酒店舉行婚宴,證婚人郭富城晚上7時45分抵達,表示與新郎哥的交情深厚,「當初Sunny問我可唔可以做證婚人, 我二話不說就應承,因為大家的友誼已經昇華到唔止朋友,而係家人。我當佢係細佬,自己係長輩。」他又笑言當初與Sunny在TVB舞蹈訓練班時感情並不要 好,直至1986年才成為好友:「訓練班時Sunny16歲,我就18歲,直到1986年去加拿大工作,先至做朋友,之後感情愈來愈好。」城城被問到有否 有結婚衝動?他說:「我工作仲係衝刺期,未諗呢樣!」而城城緋聞女友熊黛林(Lynn)則因另有活動,未有出席婚宴。

郭富城為多年老友黃國榮及洪華作證婚人。


No comments: